Salade van gegrilde maïs en groene asperges

Wat heb je nodig ?
door
Maarten
Leestijd 1 min.

  • 2 verse maïskolven
  • 250gr groene mini-asperges
  • 200gr feta
  • 1 Boskoop appel
  • 100gr veldsla
  • Handvol rode bessen
  • Handvol zonnebloempitten
  • 2 el olijfolie
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • Klontje boter
  • Peper
  • Zout
  • Zo maak je het

  • Verhit een grillpan op een hoog vuur. Verwijder de bladeren van de maïskolven en smeer ze in met boter. Grill ze tot de verschillende kanten lichtjes gekleurd zijn. Haal ze uit de pan en snij ze in plakjes met een doorsnede van een halve centimeter ongeveer.
  • Besprenkel de asperges met olijfolie en kruid ze met wat grof keukenzout. Gaar ze een minuutje of twee in een hete pan, terwijl je ze regelmatig door elkaar schudt. Leg ze even opzij.
  • Was de veldsla en schik het op een bord. Snij de appel in plakjes en verwijder het klokhuis. Garneer de salade met de andere ingrediënten : de maïs, de asperges, de appel, een handvol rode bessen en zonnebloempitten. Verbrokkel tot slot de feta.
  • Breng de salade op smaak met zelfgemaakt vinaigrette. Klop daarvoor de mosterd los in de rodewijnazijn. Leng aan met olijfolie en een flinke draai van de pepermolen. Besprenkel de salade en dien meteen op.
  • Klaar in 15 minuten

    Ga zelf aan de slag en stuur ons een foto van het resultaat via Instagram met #MetroMeal@metrobelgie

    Recept: Maarten Joossens

    Foto's: Delphine Otte

    Met dank aan