Schietpartij Luik - Vermoorde politievrouwen in Luik krijgen postume eretitel

door
Belga
Leestijd 1 min.

De twee politievrouwen die het slachtoffer zijn geworden van gedetineerde Benjamin Herman dinsdag in Luik zullen een postume eretitel krijgen tijdens hun begrafenis komende dinsdag. Dat zei de politie van Luik vrijdagavond. Lucile Garcia en Soraya Belkacemi krijgen een officiële begrafenis. Daarop zullen een vertegenwoordiger van de koning, regeringsleden, lokale bestuurders, alsook politie uit heel België aanwezig zijn.

"Onze collega's zullen het burgerlijk kruis eerste klasse krijgen voor moed, toewijding en menselijkheid", deelde de politiezone van Luik vrijdagavond mee. "Het is de hoogste burgerlijke onderscheiding in België, die postuum verleend wordt."

De lijkwagens van de twee vrouwen zouden zij aan zij tot het rouwcentrum van Robermont rijden. Om 9.30 uur komen ze toe, waarna om 10 uur een intieme plechtigheid van start gaat. Er worden veel aanwezigen verwacht.

Cyril Vangriecken, de jongeman van 22 jaar die in de auto werd doodgeschoten, wordt maandag 4 juni begraven. Zijn begrafenis vindt plaats in de Salle de l'Equipe van Vottem om 10.15 uur.

bron: Belga