Seldersalade met scampi's
Wat heb je nodig ? (voor 4 personen)
16 ongepelde scampi's
4 steeltjes selder
Een halve rode ui
4 zilveruitjes
1 grote chilipeper
1 teentje look
250 gram gemengde snoeptomaten
Handvol kappertjes
Olijfolie
Grof zeezout
Zwarte peper
Verse basilicum
Sap van een halve citroen
Stap 1 : Zes jaar hotelschool hoef je niet te volgen om dit eenvoudige hapje in elkaar te boksen. Het meeste werk kruipt in het wassen en snijden van de groenten, die liefst zo vers mogelijk zijn. De seldersteeltjes moet je met een dunschiller ontdoen van het buitenste laagje, anders geven de draden' een onaangenaam mondgevoel. Snij de steeltjes vervolgens in gelijke stukken, waarna je de tomaten in tweeën deelt. De zilveruitjes, de rode ui en de chilipeper snij je best zo dun mogelijk.
Stap 2 : Verhit een grote grillpan op een stevig vuur. Wrijf de ongepelde scampi's in met de look, wat olijfolie en peper en zout. Grill ze een minuutje aan weerszijden en leg ze aan de kant.
Stap 3 : Doe alle ingrediënten samen in een slakom. Zorg voor een harmonieuze verhouding tussen de verschillende groenten. Werk af met een handvol uitgelekte kappertjes, verse blaadjes basilicum, een beetje olijfolie en citroensap en peper en zout naar smaak.
Klaar in 15 minuten
Maarten Joossens