Suiker in je koffie verhoogt het risico op Alzheimer

Als je suiker of thee in je koffie doet, is de kans dat je Alzheimer krijgt bijna de helft groter. Ook frisdrank en ontbijtgranen met suiker zijn slecht voor je geheugen.
door
eline.vandenbroucke
Leestijd 1 min.

Onderzoekers van de Colombia Universiteit van New York analyseerden de eetgewoonten van 2.226 mensen en volgden hen gemiddeld zeven jaar. Proefpersonen die meer dan 2,5 lepel suiker in hun koffie deden, hadden 54% meer kans om dementie te krijgen dan zij die dat niet deden. Volgens het onderzoek maakte het ook niet uit of je suiker in je koffie dronk of dezelfde hoeveelheid op je pudding of ontbijtgranen deed.

Frisdrank ook slecht

Ook frisdranken zouden eenzelfde effect op je mentale gezondheid hebben. Mensen die meer dan een halve bus per dag drinken, zien hun kans op dementie met 47% stijgen. Een klein sapje per dag is voldoende om het risico met 27% te doen toenemen volgens The Sun.