Technische problemen met bagageafhandeling op Brussels Airport

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op Brussels Airport in Zaventem zijn er technische problemen met de bagageafhandeling. Die gebeurt momenteel manueel. "We kunnen niet garanderen dat de bagage van alle passagiers op de juiste vlucht terechtkomt", zegt een woordvoerster van Brussels Airport. Brussels Airport maakte de problemen zelf bekend in een tweet. "In de loop van de ochtend zijn problemen opgedoken met de bagageafhandeling", stelt een woordvoerster van de luchthavenuitbater. "Die worden veroorzaakt door een IT-probleem. Daardoor kan bagage niet gescand worden voor het juiste vliegtuig."

"De bagage wordt momenteel manueel afgehandeld. We zijn met man en macht bezig om het probleem te verhelpen. Maar we kunnen niet langer garanderen dat de bagage van alle passagiers op de juiste vlucht terechtkomt."

Vanop Brussels Airport vertrekken vandaag 42.000 mensen. Honderden valiezen staan inmiddels op elkaar gestapeld in de vertrekhal. De luchthavenuitbater probeert vertragingen zoveel mogelijk te beperken.

Eind juni was er ook al een computerprobleem met de bagagebanden. Toen bleven enkele duizenden valiezen dagenlang op de luchthaven staan.

bron: Belga