Tien tips om eten langer te bewaren
Sla die in een zak verpakt is, maakt condens aan om af te koelen. Dat vocht zorgt ervoor dat de groente sneller bederft. Leg er een paar servetten in om het vocht op te vangen, en je sla gaat veel langer mee.
Ook champignons bederven sneller door condens. Als je ze in een papieren zak bewaart, kan de condens ontsnappen.
Haal er alleen een van de tros als je ze ook effectief gaat eten. Losse bananen bederven namelijk sneller dan als ze aan een tros hangen.
Appels scheiden ethyleengas uit, wat ervoor zorgt dat aardappelen minder snel bederven.
Hoewel ethyleengas goed is voor aardappelen, geldt die regel niet voor fruit. Bewaar ze in een plastic zak in de koelkast, zo blijven zowel je appels als het ander fruit langer vers.
Aardbeien zijn niet alleen het duurste fruit, maar bederven ook het snelst. Was ze daarom met azijn dat aangelengd is met water en droog ze vervolgens goed af.
Wanneer tomaten in de koelkast worden bewaard, vermindert hun smaak en sappige structuur.
Selder zit meestal in een plastic verpakking, maar wanneer je hem in aluminiumfolie bewaart, gaat hij enkele weken langer mee. Het folie zorgt ervoor dat de gassen van de selder kunnen ontsnappen, terwijl ze de groente in de plastic verpakking verstikken.
Zet ze in water en ze blijven langer goed.
Het bewaren van munt pak je beter anders aan. Bewaar het bosje in een vochtige theedoek in de koelkast, zo gaat het minstens een week mee.