Time to eat: bokaalsalade met spinazie en garnalen

Op zoek naar een gemakkelijke, gezonde en originele lunch? Deze bokaalsalade barst van de voedingsstoffen, is klaar in een handomdraai en kan je overal mee naartoe nemen.
door
Maarten
Leestijd 1 min.

Wat heb je nodig ? (voor 1 persoon)

  • 60 gram (ongekookte) zilvervliesrijst
  • 100 gram roze garnalen
  • Handvol verse babyspinazie
  • Een halve mango, in stukjes
  • Een halve chilipeper, in stukjes
  • koriander
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl azijn
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl honing
  • Zo maak je het

  • Meng de sojasaus, azijn, honing en sesamolie tot je een consistente dressing krijgt. Giet die als eerste in een bokaal naar keuze en vul aan met de zilvervliesrijst. Volg de instructies op de verpakking om de rijst te koken.
  • Vul de bokaal verder aan met de andere ingrediënten, te beginnen met de gekookte garnalen. Zorg dat de spinazie goed gewassen is. De chilipeper en korianderblaadjes gaan er als laatste in. Vul de bokaal niet helemaal tot boven, anders kan je de ingrediënten moeilijk door elkaar schudden wanneer etenstijd is aangebroken.
  • Klaar in 15 minuten