Time to Eat: Fishsticks

Voor de meesten onder ons zijn fishsticks regelrecht jeugdsentiment. Uit gemakzucht diepte mama ze vroeger meestal uit de diepvriezer, maar je kan ze ook zelf maken in een handomdraai. Succes verzekerd.
door
Maarten
Leestijd 1 min.

recept maarten Joossens

Wat heb je nodig?

(voor 2 à 3 personen)

  • 100 g panko (Japans paneermeel)
  • 100 g tarwebloem
  • 2 eieren
  • 500 g kabeljauwfilet
  • 1 citroen
  • Zout
  • Peper
  • Boter
  • Olijfolie
  •  

    Zo maak je het

  • Ontdoe de kabeljauw van zijn vel en snij de vis in lange repen met een diameter van een drietal centimeter.
  • Neem drie ondiepe soepborden: een voor de panko (met een snuifje zout en wat peper van de molen), een voor de bloem en een waarin je de eieren met een vork losklopt.
  • Wentel elk stuk vis eerst door de bloem, dan door het eimengsel en tot slot door de panko. Zorg ervoor dat elk stukje van de vis bedekt is.
  • Verwarm een grote pan op een hoog vuur en laat een flinke klont boter smelten in een scheut olijfolie. De olie zorgt ervoor dat de boter niet verbrandt. Bak/frituur de fishsticks aan weerszijden tot ze goudbruin zijn. Laat ze even uitlekken op wat keukenpapier zodat het overtollige vet geabsorbeerd wordt.
  • Dien meteen op met wat partjes citroen, een frisse groene salade en een portie Béarnaisesaus.