Uitgekookt: culinair trippen met Kopenhagen Food'
Trine Hahnemann speelde daar handig op in en schreef Kopenhagen Food'. De kok woont al haar hele leven in Kopenhagen en verkent samen met de lezer de beste adresjes, lekkerste recepten en opvallendste verhalen.
Wijk per wijk
Kopenhagen is een stad voor coole mensen. Daar zijn alleen al de talloze foto's van Copenhagen Fashion Week op Instagram een bewijs van. Het Scandinavische stijltje is duidelijk een inspiratiebron voor velen en de esthetiek van het boek stelt dan ook niet teleur. Wijk per wijk loodst Trine culinaire nieuwsgierigen door haar stad. Dat gaat gepaard met prachtige sfeerbeelden van de Deense hoofdstad. Hoewel het boek vanwege het formaat en gewicht zonder twijfel meer bedoeld is als kookboek dan als toeristische gids, krijg je als lezer toch wel erg veel zin om je boeltje te pakken en op een vliegtuig naar Kopenhagen te springen.
Droomcakejes
Foto C. Van Puymbroeck
Uiteraard reikt Hahnemann je ook verschillende recepten aan, nu eens hartig, dan weer zoet. De Deense keuken is bij ons nog niet zo bekend. Onterecht, zo lijkt, want als de gerechten even lekker smaken als ze eruitzien, dan kan er niets misgaan. Een bewijs dat presentatie niet altijd pretentieus hoeft te zijn om een mens te doen watertanden. Ik koos ervoor om de droomcakejes uit te testen, een klassiek recept dat je bij elke Deense bakker kan vinden.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Het verdict
Zoals gezegd is het esthetische aspect van 'Kopenhagen Food' een regelrechte voltreffer en ook de droomcakejes waren een groot succes. De cake op zich is al verrukkelijk: smaakvol en allesbehalve droog. De kokoskruimellaag is een perfecte mix tussen karamel en kokos - als je daarvan houdt tenminste. Tipje: laat zeker meer dan de voorgestelde 2 centimeter over voor de topping. De cake rijst namelijk sterk en daardoor is er al snel geen plaats meer voor de kokoskruimellaag. 4 centimeter is wellicht een betere richtlijn. De gebakjes waren na een dag al op, dus je mag zelf besluiten of ze al dan niet in de smaak vielen.