Stort de bloem in een hoopje op een proper en droog werkblad. Maak met je handen een putje in het midden van de bloem. Breek een voor een de eieren in het putje terwijl je met een vork de bloem en de eieren met elkaar vermengt. Voeg een snuifje zout en een scheut olijfolie toe en kneed met je handen tot je een consistent deeg hebt. Rol het in een bol, bedek met vershoudfolie en laat een half uurtje rusten.
Strooit wat bloem op het werkblad, neem een handvol deeg en rol dat zo dun mogelijk uit. Het is de bedoeling dat je tot een langwerpige vorm komt. Vouw het deeg vervolgens een paar keer dicht in de breedte. Met een scherp keukenmesje snijdt je in de lengte reepjes van ongeveer een halve centimeter. Wanneer je de reepjes deeg vervolgens uitrolt, krijg je de typische tagliatelle-vorm.
Kook de tagliatelle gaar in een ruime hoeveelheid gezouten water. Aangezien het om verse pasta gaat, volstaat een minuut of twee.
Verwarm de room in een sauspan met een dikke bodem. Snij de Gorgonzola in stukken en laat die al roerend smelten in de room, zonder aan de kook te brengen. Wanneer alle kaas gesmolten is, verbrokkel je de okkernoten en voeg je ze toe. Kruid af met peper en zout en dien op met de tagliatelle.