Voor ieder (budget) wat wils: vijf merken die inzetten op menstruatieondergoed
Maandstonden, regels, menstruatie, de tijd van de maand... Noem het hoe je wil, het is niet bepaald een pretje. Niet alleen krijg je te maken met een hoop fysieke en mentale klachten, maar bovendien moet je ook de bloedstroom daar beneden onder controle zien te krijgen. Waar we vroeger waren aangewezen op maandverband en tampons, zijn er tegenwoordig ook een heleboel andere hulpmiddeltjes op de markt.
Zo kan je er dezer dagen bijvoorbeeld voor kiezen om een cup te gebruiken of je kan opteren voor menstruatieondergoed. Ideaal als je liever niets intern inbrengt of als je op minder hevige dagen liefst het zekere voor het onzekere neemt. In eerste instantie was de lijst met merken die menstruatieonderbroeken aanboden eerder beperkt, maar tegenwoordig is er voor ieder (budget) wat wils. Deze vijf zijn alvast het overwegen waard.
Primark
Wie denkt dat menstruatieondergoed een dure bedoening is, heeft het duidelijk mis. Sinds kort kan je namelijk ook bij Primark terecht voor de onderbroeken en prijzen starten al vanaf 7 euro. Je hebt de keuze uit drie modellen (midi, heupbroekjes en mini) en twee absorberingsvermogens. De lichtste variant kan tot 18 milliliter bloed opvangen (wat ongeveer gelijkstaat aan drie tampons), de zwaarste 24 milliliter.
Chantelle
Wie het liever wat luxueuzer ziet, kan terecht bij het Franse lingeriemerk Chantelle. Zij lanceerden zopas hun eerste menstruatieondergoed en dat ziet er prachtig uit. Of je nu kiest voor het hoge model of het lage, voor veel kant of weinig: comfortabel zitten ze allemaal. Prijzen liggen tussen 35 en 39 euro, terwijl de maten variëren van 36 tot 46.
Miokoo
Wil je tijdens je maandstonden een Belgisch bedrijf een duwtje in de rug geven? Dan is Miokoo waar je naar op zoek bent. Oprichtster Kathleen kiest resoluut voor duurzaamheid: alle stoffen worden in België gemaakt, de drie verschillende modellen worden in een kleinschalige fabriek in Portugal gestikt, de slips bevatten geen chemicaliën én de verpakking is ook nog eens helemaal plasticvrij. Reden genoeg om lokaal te shoppen als je het ons vraagt. Prijzen variëren van 49 tot 59 euro.
Thinx
Thinx was een van de eerste bedrijven die menstruatiebroekjes op de markt bracht en is ook nu nog een belangrijke speler. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Primark en Chantelle focust Thinx enkel en alleen op menstruatieondergoed. Dat betekent dat de keuze aan modellen en absorberingsvermogens reuze is. Of je nu op zoek bent naar een string voor tijdens de laatste dagen van je regels of een comfortabele bomma-onderbroek voor ’s nachts: ze hebben het allemaal. Prijzen variëren van 20 tot 35 euro.
We Are Jolies
Het Franse We Are Jolies werd in eerste instantie bekend omwille van z’n katoenen, biologische ondergoed, maar daar houdt het merk het niet bij. Tegenwoordig kan je er ook terecht voor katoenen menstruatieondergoed. Voorlopig zijn er slechts twee modellen beschikbaar (één met thule, één zonder) aan 35 euro per stuk, maar gezien de vrolijke kleurencombinaties van het ‘gewone’ ondergoed zal daar waarschijnlijk snel verandering in komen