Zon laat haar licht schijnen over nieuwjaarsdag

door
Belga
Leestijd 1 min.

Wie tot de vroege uurtjes Nieuwjaar heeft gevierd en lang heeft uitgeslapen, heeft veel kans om bij het ontwaken de zon te zien. Deze namiddag wordt het immers het rustig en vrij mooi weer met in de meeste streken brede opklaringen. Dat meldt het KMI. De maxima liggen tussen 3 en 7 graden bij een zwakke tot matige zuidelijke wind. De zon is dus veelal van de partij op nieuwjaarsdag, al kunnen de lage wolken of mistbanken plaatselijk hardnekkig zijn. In de loop van de namiddag zal de bewolking ook toenemen vanaf het zuidwesten van het land.

Deze avond en nacht wordt het dan geleidelijk overal zwaarbewolkt, maar het blijft meestal droog. Nevel of aanvriezende mist kunnen het zicht soms beperken, vooral ten zuiden van Samber en Maas. De minima liggen tussen -3 graden in het oosten van het land en +3 graden in de kuststreek.

Ook morgen wordt veel bewolking verwacht. Het zou overwegend droog blijven, al is een spatje motregen niet uitgesloten. De kans op wat motregen of een bui is groter morgennacht en vrijdag. Het zou vrijdag wel zeer zacht zijn voor de tijd van het jaar, met maxima tussen 5 en 11 graden.

Tijdens het weekend verwacht het KMI weer droger en rustiger weer, met maxima tot 7 à 8 graden.

bron: Belga