Ananas met gebakken rijst
Bereidingstijd: 35 min
Recept voor 2 personen
760 kCal
INGREDIËNTEN
STAP VOOR STAP
1. Verwarm de oven op 180°C of 200°C voor een heteluchtoven. Breng ondertussen een pot met licht gezouten water aan de kook. Voeg de rijst en de groentebouillon toe aan het
kokend water. Kook gaar in 16 minuten, giet af en doe de rijst terug in de pot.
Laat afgedekt 3 minuten rusten.
2. Verwijder ondertussen de zaden en de schil van de butternut pompoen. Snijd ze dan in blokjes van 1cm. Snijd de broccoli in hapklare stukken. Spoel de kidneybonen met water en doe alles samen in een grote kom met 2 el bakolie, zout en de jerk kruiden. Meng en spreid uit op een met folie beklede bakplaat. Plaats de groenten 18 à 20 minuten in de
voorverwarmde oven.
3. Pluk de munt en hak fijn. Hak de ananas grof.
4. Rooster de cashews en de kokosschilfers in een droge pan op een middelhoog vuur in 2 à 3 minuten goudbruin, schud om aanbranden te voorkomen, laat afkoelen en hak grof .
5. Verhit 2el bakolie in de pan gebruikt voor de noten op middelhoog vuur. Voeg de ananas, de met tamari gemarineerde uien en de gember toe. Roerbak 3 à 4 minuten tot de uien glazig worden.
6. Voeg de rijst toe en na 1à 2 minuten de helft van de munt. Breng op smaak met peper en zout.
7. Verdeel de babyspinazie over de borden. Verdeel daarna de ananas-rijst, de broccoli met de pompoen en de kidneybonen bovenop de spinazie. Breng op smaak met de ananas-zonnebloempitten dressing. Besprenkel het geheel met de cashews, de kokosschilfers en de resterende munt. Smakelijk!
Bereid dit gerecht stap voor stap met een handige video:
Krijg 25 korting op je eerste bestelling met de code 'METROFOOD'