Italiaanse scampisalade

Elke week stelt foodbox Chop chop één van z'n topgerechten voor. De ingrediënten krijg je gewoon thuis bezorgd. Deze paleo en glutenvrije Italiaanse scampisalade is een voedzame visschotel met pittige smaken. Laat de scampi sudderen in een Italiaans gekruide tomatensaus naast knoflook, sjalot, paprika's en verse kruiden. De scampi en de groenten worden dan geserveerd op een bedje van spruiten en druiftomaten, besprenkeld met een witte balsamico vinaigrette. Het geheel wordt gegarneerd met een zuivelvrije amandel-basilicum pesto. Smakelijk!
door
Janne
Leestijd 1 min.

Download hier dit paleo en glutenvrije recept.

Bereidingstijd: 35 min

Recept voor 2 personen

450 kCal

Ingrediënten:

  • wilde scampi
  • tijm
  • oregano
  • knoflook en sjalot
  • spruitjes
  • rode en gele paprika
  • druiftomaten
  • groentebouillon
  • italiaans gekruide tomatenpuree
  • witte balsamico - maple vinaigrette
  • amandel - basilicum pesto
  • Stap voor stap: 

  • Kook de spruiten 2 minuten in licht gezouten water. Giet ze af en doe ze terug in de pot.
  • Pluk de tijm en de oregano en hak de bladeren fijn.
  • Verhit bakolie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg er de sjalot, knoflook en paprika's aan toe. Kruid met peper en zout en bak 3 minuten. Voeg de tijm en de oregano toe.
  • Voeg terug bakolie toe aan de groenten en voeg nu ook de scampi en de tomatenpuree toe. Bak 1 minuut.
  • Voeg de groentebouillon toe en roer alles goed door elkaar. Laat 5 minuten sudderen tot de saus is ingedikt en de scampi's gaar zijn.
  • Snijd de druiftomaten in 4 partjes en voeg ze toe aan de pot met spruiten. Besprenkel met de witte balsamico vinaigrette, peper en zout.
  • Verdeel de spruiten - tomaten salade over de borden en plaats de Italiaanse scampi erbovenop. Lepel de amandel - basilicum pesto over de scampi.
  • Smakelijk!

    Bereid dit gerecht stap voor stap met een handige video:

    Krijg €25 korting op je eerste bestelling met de code ‘METROFOOD'