Orloffgebraad, een prinselijke favoriet
Er zijn zo van die gerechten die vroeger enkel weggelegd waren voor koningen en hun familie, maar die vandaag de dag beschikbaar zijn voor iedereen. Neem bijvoorbeeld het orloffgebraad, een creatie van de negentiende-eeuwse Franse chef-kok Urbain Dubois. Zijn werkgever, de Russiche ambassadeur Prins Aleksej Orlov, was zo verlekkerd op het gebraad dat het bijna 200 jaar later nog steeds zijn naam draagt. Voor het receptideetje deze week combineren we dat bedenksel van een grondlegger van de Franse keuken met oosters gevulde paprika's.
Wat heb je nodig? (voor vier personen)
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snij de top met de steel van de paprika's en verwijder de pitten. Zet de paprika's omgekeerd neer op een bakplaat en bak ze 10 minuten in de oven.
Meng de taboulé met de verkruimelde feta en gehakte peterselie. Kruid naar smaak met peper en zout. Vul de paprika's met het mengsel en laat ze nog een kwartiertje bakken in de oven.
Laat intussen een klontje boter smelten in een pan op een hoog vuur en bak het gebraad tot de buitenkant goudbruin is. Kruid met peper en zout en plaats het nog 25 minuten in de oven.
Snij het gebraad in schijfjes en dien op met de gevulde paprika's. Als finishing touch kan je nog vleesjus toevoegen of wat versgehakte tijm over het bord strooien. Eet smakelijk!