Salade van parelhoen met tomatensalsa

door
Kevin
Leestijd 1 min.

Lidl lanceert deze week www.dekeukenvanlidl.be, een gloednieuwe receptensite, met meer dan vijftig ideetjes voor een overheerlijk menu op paaszondag! Op Pasen is het natuurlijk nog even wachten, maar wij mogen al een tipje van de sluier oplichten met een smakelijke salade. Een salade met kip is een echte klassieker, maar in dit geval kiezen we voor net dat tikkeltje extra en vervangen we de kip door parelhoen. Ter afwerking voegen we een frisse tomatensalsa toe die je meteen het gevoel geeft dat de lente al in het land is!

Wat heb je nodig? (voor vier personen)

  • 4 parelhoenfilets
  • 3 eetlepels kappertjes
  • 8 ansjovisfilets in olijfolie
  • 100 g groene olijven
  • 1 handje peterselie en basilicum
  • olijfolie
  • 1 zakje luxetoasts met tomaat en zwarte olijven
  • 1 bokaal pesto met ricotta en walnoot
  • 3 tomaten
  • peper en zout
  • Aan de slag

    Laat de oven opwarmen tot 180 °C. Hak ondertussen de kappertjes, ansjovisfilets, olijven, peterselie en basilicum grof en meng alles onder elkaar.

    Bak vervolgens de parelhoenfilets goudbruin in de olijfolie. Kruid met peper en zout. Laat de filets nadien nog een tiental minuten garen in de oven.

    Snij de tomaten in grote stukken en meng ze onder het olijvenmengsel. Versnij ten slotte de parelhoenfilets en serveer met de tomatensla, de luxetoasts met tomaat zwarte olijven en de ricotta-walnotenpesto. Laat het smaken!