Tips om te besparen met je nieuwe koelkast

In het bezit van een nieuwe koelkast? Zo richt je de koelkast ideaal in en bespaar je energie.
Een nieuwe koelkast. Je zult hem dagelijks gaan gebruiken, dus wij geven je graag wat tips zodat je het meeste uit je koelkast kunt halen. Met onderstaande tips deel je jouw koelkast ideaal in en bespaar je in energieverbruik. Niet alleen goed voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu!
Tips om de koelkast in te delen
Tips om geopende etenswaren vers te houden
Graag geven we je een paar richtlijnen over hoe lang je geopende etenswaren en drank in de koelkast kunt bewaren.
1. Vlees, vis en zuivelproducten
Restjes eten en vers vlees en vis bewaar je 2 dagen in de koelkast. Boter blijft 2 weken goed, rauwe eieren en margarine houd je 4 weken vers in de koelkast. Oude kaas blijft tot 2 weken goed en jonge kaas 1 week. Melk, yoghurt, vla en slagroom blijven 4 dagen vers.
2. Groente en fruit
De koelkast houdt hard fruit een maand vers, zacht fruit niet langer dan 3 dagen. Bladgroente blijft 2 dagen vers en gesneden groente en rauwkost 1 dag.
3. In de vriezer
In de vriezer blijft brood 4 weken goed, restjes 3 maanden en ijs een jaar. Rund- en kippenvlees houd je 3 maanden vers en groente en fruit blijft een jaar goed in de vriezer.
Tips om energie te besparen