Metro Travel Stories: Een reis door het hart van Zuid-Amerika

Veel mensen dromen ervan om hun boeltje te pakken en op wereldreis te vertrekken. Wij, Camila en Seba, trokken onze stoute schoenen aan en nemen jou graag mee. Vanaf nu kan je elke week onze avonturen volgen in Metro.
door
marketing
Leestijd 3 min.

Droom je van een reis door Latijns-Amerika zonder dat je daarvoor België moet verlaten? Heb je zin in een exotisch voorproefje van je zomervakantie? Of heb je Brazilië, Bolivië, Chili of Peru al eens bezocht en heb je er per toeval een adembenemend mooi bergdorp ontdekt waar je de lekkerste geitenkaastaart ooit hebt gegeten? Als je op minstens één van deze vragen enthousiast «ja» kan antwoorden, willen we je graag als reisgenoot.

Onze tocht begint vandaag in Rio de Janeiro en zal over drie maanden eindigen aan de Pacifische kust, hoogstwaarschijnlijk met een foto voor het justitiepaleis van Lima. Ondertussen zullen we zo'n 7.000 kilometer afleggen, een tiental artikels schrijven en een reeks video's maken.

Ons Zuid-Amerikaans verhaal begon al in juli vorig jaar. Nadat we samen een spannend jaar in België hadden doorgebracht, werd Camila uitgenodigd om in Rio deel uit te maken van de mediaploeg van het Internationaal Paralympisch Comité. Het ideale moment om samen een olympische avontuur in de tropen te beleven en om vervolgens het Zuid-Amerikaanse continent met een rugzak te verkennen. Al moest dat laatste jammer genoeg even wachten. Zeven maanden na de Paralympische Spelen in Rio zitten we nog steeds in de ‘wonderbaarlijke stad'. Rio's uitbundige inwoners, de spectaculaire natuur, de alomtegenwoordige muziek en de onpeilbare tegenstrijdigheid van het lokale leven maakten zo'n sterke indruk op ons dat we de geboorteplaats van de samba niet meer wilden verlaten. Volgens de Cariocas, de lokale inwoners, bezoeken globetrotters met plezier steden als Parijs, Londen of New York, maar als ze naar Rio komen, willen ze hier niet meer weg. «Nog een maandje», maakten we onszelf én de huisbaas om de vier weken wijs. Toch is het voornemen om ons in een nomadisch avontuur te storten nooit uitgedoofd. Daarom verlaten we vandaag de voormalige Braziliaanse hoofdstad en zetten we koers richting westen.

Eerstvolgende halte: São Paulo.


Ons verhaal

Ons verhaal begint in de zomer van 2015 in België. Camila was net afgestudeerd aan de KU Leuven en had met mensen met een handicap gewerkt in Brazilië, het land waar ze van afkomstig is. Ze is een hondenliefhebber en doorgewinterde klimmer, en ze steekt iedereen aan met haar onvoorwaardelijke liefde voor de Braziliaanse avonturier Amyr Klink. Seba kwam jaren geleden naar België vanuit het Oostblok, in een ‘camionette' vol hardwerkende mensen en 's werelds lekkerste vodka. Hij bracht een groot deel van zijn jeugd door in een roeiboot op het kanaal Brussel-Charleroi voor hij ging studeren in naburige landen. We zijn allebei gek op de dichtkunst van Wislawa Szymborska en nemen graag belachelijke foto's in yogaposities. We moeten nu ons appartementje verlaten, de rugzakken zien er ontmoedigend zwaar uit, maar we kunnen niet wachten om te beginnen aan onze trip. We zien elkaar op de Facebookpagina en de website van Metro en op onze website www.videografreaks.com.

Até logo!


Reis met ons mee!

Onze bedoeling, beste lezer, is om je kennis te laten maken met een deel van Zuid-Amerika via woorden, geluiden en beelden. Klinkt goed? Oké, maar vergis je niet. Het is niet de bedoeling dat je elke week zonder inspanning en passief onze avonturen kan volgen. Eendracht maakt macht. Daarom hebben we je ideeën, vragen, commentaren en aanbevelingen nodig. Vanaf vandaag zal je (serieuze en totaal onnozele) verzoeken in verband met onze reis kunnen posten onder de video's die op de Facebookpagina van Metro en op onze website zullen verschijnen. We beloven je bijdrage aandachtig te lezen en er zo veel mogelijk gebruik van te maken in teksten en filmpjes over onze road trip door Zuid-Amerika.

Waarom bedenken we de onderwerpen voor onze artikels en video's niet zelf? Door je uit te nodigen steken we een beetje onvoorspelbaarheid in ons avontuur. Dat zien we als een pluspunt, net zoals het feit dat we niet weten waar we onderweg zullen stoppen, met uitzondering van São Paulo, de watervallen van de Iguaçu en het draslandgebied van Pantanal. Daarna zullen we met de wind mee reizen, mits hij min of meer richting Lima zwaait. Daarnaast geloven wij dat wederzijdse communicatie veel waarde zal toevoegen aan onze reisverhalen. Twee hoofden zijn beter dan één. Stel dat we ideeën in een groter gezelschap uitwisselen over onbekende buurten van La Paz, Braziliaanse lekkernijen of de meest uitdagende trektochten in de Peruviaanse Andes? Dat zou onze verhalen veel boeiender kunnen maken.

 

 


Foto's: Videografreaks

In samenwerking met Joker.