Is dit dé cocktail van de zomer?

Wie denkt aan Italië, denkt automatisch aan de heerlijke geur van basilicum, de smaak van rijpe tomaten en het gevoel van gedroogde oregano tussen je vingers wanneer je je pizza afkruidt. En nu is er ook een cocktail die die geur tot bij jou brengt.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Mamma Roma brengt het authentieke Rome écht naar België. Voor deze zomer ontwikkelde de restaurantketennamelijk een signature cocktail: de Mamma Roma Basil Smash. Voor de cocktail gebruikt Mamma Roma haar eigen ontwikkelde jenever, die geïnspireerd is op kenmerkende smaken uit Italië. Denk aan oregano, verse tomaat, rozemarijn, paprika en olijfolie. De combinatie van distillaten die in deze jenever gecombineerd worden, heb je nog nooit eerder geproefd en creëren de unieke smaak van de cocktail.

Maar je kan ook zelf aan de slag.

Recept voor twee cocktails:

Ingrediënten:

90 ml Mamma Roma Pizza Gin

50 ml limoensap

16 basilicumblaadjes

26 ml rietsuiker

Basilicumblaadjes voor afwerking

Ijsblokjes

Werkwijze:

Stamp de basilicumblaadjes fijn in een shaker.

Voeg de Mamma Roma pizzajenever toe.

Voeg rietsuiker toe.

Meng het limoensap onder de blaadjes.

Vul het glas met ijsblokjes.

Verdeel de Basil Smash over de glazen.Werk af met een blaadje basilicum en een schijfje limoen.